Otvoren Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Foto:pixabay

Foto:pixabay

Međunarodni sajam poljoprivrede, 91. put, koji ove godine okuplja više od 1.200 izlagača iz 40 zemalja, otvorio je svoje kapije u Novom Sadu i trajaće do 23. maja.

Međunarodni sajam poljoprivrede, 91. put, koji ove godine okuplja više od 1.200 izlagača iz 40 zemalja, otvorio je svoje kapije u Novom Sadu i trajaće do 23. maja.
Kako su najavili organizatori, posetioce očekuje prezentacija najnovijih tehničkih i tehnoloških dostignuća u agraru, primene nauke u poljoprivredi, izložba organske hrane, kao i one sa oznakama geografskog porekla, najsavremenija poljoprivredna mehanizacija, proizvodi i usluge iz najudaljenijih krajeva sveta.


Biće održani stručni skupovi, okrugli stolovi, edukacije i prezentacije, sa posebnim osvrtom na unapređenje znanja i primere dobre prakse.
U okviru paviljona EU Delegacije u Srbiji biće organizovan panel o prednostima primene standarda EU u Srbiji, zatim predstavljanje Mera jedan, tri, četiri i sedam IPARD 3 programa.
Na Sajmu će biti prezentovani i senzori i roboti u savremenoj poljoprivredi, a ambasada Nemačke predstaviće primere regionalne saradnje u okviru dijaloga o poljoprivrednoj politici Nemačka - Jugoistočna Evropa.
 
Sajam se održava u zatvorenom i otvorenom prostoru Novosadskog sajma, Kongresnog centra "Master".
Evropska unija je partner Sajma, generalni sponzor Globos osiguranje, zlatni sponzor je Al Dahra, a banka partner je Banka Poštanska štedionica.
Radno vreme Sajma je od devet do 19 sati.

 

Agroinfo.rs//E05S 

Otvoren Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jablan je treći šampion po težini na Radenkovoj farmi, pre četiri godine imao je Mališu, a pretprošle Velišu

Bik Veliša, austrijski Simentalac iz Mačve, jedna je od atrakcija ovogodišnjeg 89. međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

Uoči 89. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, Komisija za ocenjivanje kvaliteta proizvoda od voća i povrća i voćnih sokova vrednovala je oko 100 pristiglih uzoraka.

U saradnji sa Novosadskim sajmom, Beogradskim sajmom i Ministarstvom poljoprivrede, SPOS i Pogon "Naš med" obezbedili su besplatan izložbeni prostor za pčelare na sajmovima u ova dva grada.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović otvoriće 27. januara 2022. godine u 11 sati treći Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva Agro Belgrade tokom koga će ugostiti svoje kolege iz Republike Albanije, Severne Makedonije i Republike Srpske.

Agro Belgrade, međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva održeće se na Beogradskom sajmu od 27 do 29. januara 2022. godine.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета