Proizvođači kupina: Ispitati da li su vlasnici hladnjača dogovorom oborili cenu

Foto:unsplash.com

Foto:unsplash.com

Član Upravnog odbora Udruženja proizvođača malina i kupina u Srbiji Zoran Stojanović pozvao je danas Komisiju za zaštitu konkurencije da ispita da li su otkupljivači kupina dogovorom, preko noći, oborili cenu tog voća sa 180-200 dinara na 120 dinara po kilogramu ili će blokirati hladnjače i puteve.

- Vlasnici hladnjača do juče su otkupljivali kupine po ceni od 180 do 200 dinara po kilogramu, a juče su svi odjednom oborili cenu na 120 dinara. Sumnjamo da su se dogovorili i tražimo od Komisije za zaštitu konkurencije odmah ispita da li je napravljen monopolski dogovor“, rekao je Stojanović.

Dodao je da će, ako državne institucije ništa ne učine, blokirati hladnjače i puteve.

On je rekao da je po ceni od 180-200 dinara otkupljeno oko pet odsto roda kupine koji je uprkos suši prosečan, a kvalitet dobar.

Otkupljivači kupina, po njegovoj oceni, zajedničkim delovanjem žele da povećaju enormnu zaradu, a dokaz za to je, kako je rekao, da su prošlogodišnji rod izvozili po ceni od 7,5 evra po kilogramu.

On je rekao da je u interesu države da njene institucije ispitaju da li ima monopolskog dogovora jer se izvozom ostvaruje devizni priliv.

Ako država ništa ne učini, kako je rekao Stojanović, destimulisaće proizvodnju kupina koja je inače u Srbiji smanjena sa zasada na 6.000 hektara na oko 1.500 hektara.

Agroinfo.rs/rs.n1info.com

Proizvođači kupina: Ispitati da li su vlasnici hladnjača dogovorom oborili cenu

Komentari

oral medication for scabies Lymph nodes are found in groups and concentrations of lymph nodes are located in the neck, underarms, chest, groin and the abdomen area

fastest place online to order clomid Endometrial metastasis from breast cancer in a patient receiving tamoxifen therapy

stromectol tablets for humans mefenamic acid artane 2 mg We will look carefully at the Department for Transport s updated business case, she said

buy lasix online no rx 4 in March 2013 and 0

buy accutane online March 2016; 113 2 123 6

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Problemi u malinarstvu prisutni su u celom regionu. U hladnjačama u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji i dalje su uskladištene velike količine neprodatog voća iz prošle berbe. Na svim tržištima otkupljivači nezvanično najavljuju znatno nižu cenu od prošlogodišnje, ali s tačnim iznosom još niko ne izlazi.

Stočari Mačvanskog okruga najavili su ponovo proteste jer, kako tvrde, neke mlekare su već najavile smanjenje otkupne cene mleka za pet do šest dinara, pa čak i odlaganje isplate prilikom otkupa.

Nove elektronske fiskalne uređaje, najkasnije od maja, moraće da imaju i pojedina poljoprivredna gazdinstva. Ona koja vode poslovne knjige i barataju – kešom. Individualni poljoprivredni proizvođači, koji prodaju sopstvene prozvode, u ne tako velikim količinama, i dalje su oslobođeni evidentiranja prometa preko fiskalnog uređaja

Proizvođačima jabuka u Srbiji ove godine je u hladnjčama ostala ogromna količina jabuka koje nisu izvezene.

Domaće voće i povrće uveliko je na tržištu. Sudeći po cenama u većim gradskim centrima, čini se kao da nije proizvedeno u ovdašnjim plastenicima, voćnjacima i na njivama.

Svih 200 dinara je razlika između trenutno najniže i najviše otkupne cene prvog ovogodišnjeg roda maline, zavisno u kojem području Srbije je ubran.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета