Prijavljivanje za subvencije za pčelare traje do petka

Foto:pixabay

Foto:pixabay

Po košnici do 1.100 dinara

Pčelari do petka mogu da se prijave za subvencije po košnici, objavio je Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS).

Iz SPOS-a podsećaju da shodno uredbi o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, ukupni podsticaji za ovu svrhu u 2024. godini iznose 1,15 milijardi dinara. Po košnici se dobija 1.000 dinara, osim u Topličkom, Jablaničkom i Pčinjskom upravnom okrugu, gde se dobija 1.100 dinara.

Prijavljivanje za subvencije za pčelare traje do petka

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Budžet za 2024. godinu je usvojila Vlada, a na osnovu njega se jasno vidi da država baš ne mari za poljoprivrednike.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, šef Kabineta predsednika Nenad Dolovac sastali su se danas sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja, kako bi razgovarali o problemima koji i dalje tište poljoprivrednike, saopštilo je Udruženje za zaštitu poljoprivrednika Asocijacija 2022.

Uputstvo za podnošenje zahteva za subvencije, kao i tekst javnog poziva mogu se naći na sajtu Uprave za agrarna plaćanja

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković najavila je u Skupštini Srbije da 24. aprila počinje isplata subvencija po hektaru.

Aco Vujović iz sela Prilike kod Ivanjice počeo je da se bavi pčelarstvom pre skoro četiri decenije, najpre iz hobija, a od 1996. godine i profesionalno. U poslu mu pomažu supruga Milena i dvojica sinova Željko i Nenad.

Novi praktičan i prilično jeftin uređaj za detektovanje nekih bolesti, bez biopsije i sličnih bockanja, uključuje najdragocenijeg insekta za svetu, pčelu. Neverovatna dosetljivot portugalske dizajnerke olakšaće dijagnostifikovanje i ranih faza mnogih oboljenja.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета