KREMAST, SOČAN, PREUKUSAN: Biskvit sa jagodama će uspeti svakome!

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Biskvit sa jagodama je idealan ako želite da se zasladite i da napravite kolač "na brzaka". Uspeva svakom i uvek ćete mu se rado vraćati.

Biskvit sa jagodama je neodoljivo sočan, a uspeće baš svakom. Potrebno je par sastojaka, malo vremena i puno ljubavi.

Za biskvit vam je potrebno 250 grama brašna, 200 grama šećera, 250 ml jogurta, 150 ml ulja, 3 jajeta, jedna rendana kora limuna, prstohvat soli, 1 prašak za pecivo, 250 grama jagoda.

U jednu činiju stavite jaja, limunovu koricu i šećer. U drugu stavite brašno, prašak za pecivo i so pa promešati. Jaja i šećer penasto umutite mikserom, pa ubacite jogurt i ulje i još kratko mutite da se sve lepo sjedini.

Brašno ubacite u činiju sa sa jajima i kašikom dobro promešajte. Ubacite jagode koje ste prethodno očistili, oprali i iseckali na manje komade.

Sve promešajte i smesu prebacite u kalup za hleb koji ste obložili pek papirom ili podmazali uljem.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175stepeni oko 50 minuta. Kad se kolač ohladi po želji ga pospite šećerom u prahu i poslužite, savetuje superzena.b92.net.

Agroinfo.rs

KREMAST, SOČAN, PREUKUSAN: Biskvit sa jagodama će uspeti svakome!

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Tortu nije teško napraviti, ima samo nekoliko dodatnih koraka, ali krajnji rezultat je uživanje u svakom zalogaju.

Orašasti plodovi ne sadrže gluten i zato su dobra zamena za glutenska brašna kod osoba koje pate od celijakije.

Ne morate uvek da se odreknete slatkiša ako planirate da smršate. Nutricionisti vam daju korisne savete po ovom pitanju.

Krem čorba od karfiola je prava stvar za okrepljenje organizma i predah od mesa. Pravi se lako i brzo i obožavaće je cela porodica.

Piletina u sosu sa pečurkama je nešto što ne može da dosadi, a ovaj recept je posebno jednostavan, pa će uspeti i onima koji nisu preterano vešti u kuhinji.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета