Štrudlu sa makom svi volimo a evo recepta za malo drugačiju sa šljivama i čokoladom
Foto:unsplash.com
Sočna poslastica za celu porodicu.
Sastojci za testo:
– 500 g brašna
– 1 kašičica soli
– 2 vanil šećera
– 0,7-1 dl suncokretovog ulja
– 1 kašika sirćeta
– 3,5 dl tople vode
Nadev:
– 1,25 kg očišćenih šljiva
– 5 kašika šećera
– 3 vanil šećera
– 10 g cimeta
– 100 g crne čokolade
I još…
– 200 g glatkog brašna
– malo ulja
– šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Prvo pomešajte suve sastojke, pa dodajte tečne i zamesite glatko testo. Stavite ga u pobrašnjenu posudu i odozgo premažite uljem, pa pokrijte krpom i ostavite da odmara 30 do 45 minuta.
Dok čekate da testo odmori, napravite nadev tako što ćete iseći šljive na tanke šnite,pa pomešati sa šećerom, vanil šećerom i cimetom. Nakon što je testo odstajalo, podelite ga na četiri dela, kao i nadev, piše N1.
Svaki deo razvaljajte uz pomoć ulja, i to tako da od njega napravite dve štrudle. Nadenite testo šljivama i narendajte čokoladu, a onda urolajte testo. Pecite na 190 stepeni, oko sat vremena.
Ostavite da se ohladi, pospite šećerom u prahu, isecite i poslužite.
Prijatno!
Komentari
BW wil tell you what s going on buy generic cialis Patients were intravenously administered 0
5D, which also moderately increased survival Fig cialis coupon
During the procedure, the surgeon makes an incision in the membrane that surrounds the optic nerve directly behind the eye finpecia uk
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
Možete ga mazati na palačinke, bakin kolač ili hleb, a kombinacija borovnica i čokolade daje ovom džemu jedinstven ukus.
Žudite za nečim slatkim i slanim? Život i čokolada imaju bolji ukus sa prstohvatom soli. So naglašava slatkoću i potiskuje gorčinu, a istovremeno funkcioniše i kao prirodni pojačivač koji naglašava ukus čokolade
Prema najnovijim naučnim istraživanjima broj insekata se smanjuje zabrinjavajućom brzinom, a potpuni nestanak samo 3 vrste koje su svima poznate imao bi neverovatan uticaj na naš život.
Tortu nije teško napraviti, ima samo nekoliko dodatnih koraka, ali krajnji rezultat je uživanje u svakom zalogaju.
Orašasti plodovi ne sadrže gluten i zato su dobra zamena za glutenska brašna kod osoba koje pate od celijakije.
Biskvit sa jagodama je idealan ako želite da se zasladite i da napravite kolač "na brzaka". Uspeva svakom i uvek ćete mu se rado vraćati.
Речник Народних Израза за Људске Особине и Карактере
Реч/Појам - Позната је чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим текстом на страници када гледа њен распоред. Поента коришћења чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим.
Речник израза за људске особине и карактере
Пратите наш портал
Временска прогноза
Курсна листа
Анкета