Napravite voćno čipsne grickalice od jabuka
Foto: Pixabay.com
Isprobajte zdravi snack - čips od jabuka! Ova ukusna grickalica odličan je izbor kako za decu tako i za odrasle!
Sastojci za ovaj čips:
- 4 jabuke
- sok od ½ limuna
- 1 žlica meda
- malo cimeta
Priprema čipsa: Jabuke operite, izvadite im sredinu i narežite na tanke ploške. Najlakše će vam biti ako ih budete rezali uz pomoć ribeža za kupus – tako će svi komadi biti jednake debljine.
U činiju pomešajte med, limunov sok i cimet. Svaku krišku jabuke umočite u pripremljenu smesu pa slažite u veći lim za pečenje prekriven masnim papirom.
Čips od jabuka pecite, odnosno sušite sat, do sat i po na temperaturi od 100 °C dok ne postane hrskav. Ohladite i poslužite se!
Prijatno u voćno čipsnoj grickalici!!
Izvor:slatkisvijet.com
Komentari
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
Direktor zadruge jabuka Voćar iz Slankamena Nikola Kotarac rekao je danas da je rod ove godine manji za oko 40%.
Krem čorba od karfiola je prava stvar za okrepljenje organizma i predah od mesa. Pravi se lako i brzo i obožavaće je cela porodica.
Piletina u sosu sa pečurkama je nešto što ne može da dosadi, a ovaj recept je posebno jednostavan, pa će uspeti i onima koji nisu preterano vešti u kuhinji.
Ribu treba često jesti, ne samo kada je post. Ovaj recept za prženog šarana je nešto zaista posebno. Pripremićete ga lako i brzo, a poseban ukus ribi će dati svinjska mast.
Biskvit sa jagodama je idealan ako želite da se zasladite i da napravite kolač "na brzaka". Uspeva svakom i uvek ćete mu se rado vraćati.
Carska pita je uvek odlično rešenje ukoliko želite lep i ukusan doručak, večeru ili predjelo za ručak.
Речник Народних Израза за Људске Особине и Карактере
Реч/Појам - Позната је чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим текстом на страници када гледа њен распоред. Поента коришћења чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим.
Речник израза за људске особине и карактере
Пратите наш портал
Временска прогноза
Курсна листа
Анкета