SAVRŠEN ZA POSNE DANE: Kolač sa lešnikom i suvim grožđem, sočan i mek kao DUŠA!

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Počeo je Vaskršnji post, pa je pravo vreme da napravite neku lepu poslasticu. Ovaj kolač sa lešnikom i suvim grožđem će vas potpuno osvojiti!

Za testo vam je potrebno 4 šoljice (od 80 ml) griza, 4 šoljice brašna, 5 šoljica vode, 2 šoljice kisele vode, 2 šoljice šećera, 1 kesica vanilinog šećera, 1 kesica praška za pecivo, 100 g mlevenog lešnika, 100 g suvog grožđa, dok će vam za sirup biti potrebno 6 šoljica šećera  i 5 šoljica negaziranog soka od pomorandže.

Najpre pripremite testo tako što ćete u jednu činiju pomešati brašno, griz, prašak za pecivo, vanilin i običan šečer. Potom dodajte lešnike i suvo grožđe koje je prethodno 15-ak minuta bilo preliveno vrelom vodom, pa ga ocediti. Sve to lepo sjedinite. Pomešajte običnu i kiselu vodu, pa prelijte preko suvih sastojaka. Dobro promešajte, da bi se smesa sjedinila.

Smesu sipajte u pleh obložen pek papirom i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 170 stepeni. Čačkalicom probati da li je kolač ispečenpa ga izvadite da se ohladi kada bude gotov, piše najzena.rs.

Potom pripremite sirup tako što ćete u šerpu uliti sok od pomorandže zajedno sa šećerom. Pustite ga da provri, pa sklonite sa vatre. Skinite pek papir sa kolača, vratite ga u pleh i isecite, a potom prelijte vrelim sirupom. Kada se kolač ohladi i upije, servirajte ga i uživajte!

Prijatno!

Agroinfo.rs

SAVRŠEN ZA POSNE DANE: Kolač sa lešnikom i suvim grožđem, sočan i mek kao DUŠA!

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Krem čorba od karfiola je prava stvar za okrepljenje organizma i predah od mesa. Pravi se lako i brzo i obožavaće je cela porodica.

Ručak ne mora uvek da bude komplikovan za pripremanje i skup. Ovaj je pravi primer zato.

Piletina u sosu sa pečurkama je nešto što ne može da dosadi, a ovaj recept je posebno jednostavan, pa će uspeti i onima koji nisu preterano vešti u kuhinji.

Ribu treba često jesti, ne samo kada je post. Ovaj recept za prženog šarana je nešto zaista posebno. Pripremićete ga lako i brzo, a poseban ukus ribi će dati svinjska mast.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета