SAVRŠEN ZA POSNE DANE: Kolač sa lešnikom i suvim grožđem, sočan i mek kao DUŠA!
Foto: Unsplash
Počeo je Vaskršnji post, pa je pravo vreme da napravite neku lepu poslasticu. Ovaj kolač sa lešnikom i suvim grožđem će vas potpuno osvojiti!
Za testo vam je potrebno 4 šoljice (od 80 ml) griza, 4 šoljice brašna, 5 šoljica vode, 2 šoljice kisele vode, 2 šoljice šećera, 1 kesica vanilinog šećera, 1 kesica praška za pecivo, 100 g mlevenog lešnika, 100 g suvog grožđa, dok će vam za sirup biti potrebno 6 šoljica šećera i 5 šoljica negaziranog soka od pomorandže.
Najpre pripremite testo tako što ćete u jednu činiju pomešati brašno, griz, prašak za pecivo, vanilin i običan šečer. Potom dodajte lešnike i suvo grožđe koje je prethodno 15-ak minuta bilo preliveno vrelom vodom, pa ga ocediti. Sve to lepo sjedinite. Pomešajte običnu i kiselu vodu, pa prelijte preko suvih sastojaka. Dobro promešajte, da bi se smesa sjedinila.
Smesu sipajte u pleh obložen pek papirom i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 170 stepeni. Čačkalicom probati da li je kolač ispečenpa ga izvadite da se ohladi kada bude gotov, piše najzena.rs.
Potom pripremite sirup tako što ćete u šerpu uliti sok od pomorandže zajedno sa šećerom. Pustite ga da provri, pa sklonite sa vatre. Skinite pek papir sa kolača, vratite ga u pleh i isecite, a potom prelijte vrelim sirupom. Kada se kolač ohladi i upije, servirajte ga i uživajte!
Prijatno!
Agroinfo.rs
Komentari
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
Caciki je jedna od omiljenih letnjih salata i odlično se slaže uz mnoga jela.
Krem čorba od karfiola je prava stvar za okrepljenje organizma i predah od mesa. Pravi se lako i brzo i obožavaće je cela porodica.
Ručak ne mora uvek da bude komplikovan za pripremanje i skup. Ovaj je pravi primer zato.
Piletina u sosu sa pečurkama je nešto što ne može da dosadi, a ovaj recept je posebno jednostavan, pa će uspeti i onima koji nisu preterano vešti u kuhinji.
Ribu treba često jesti, ne samo kada je post. Ovaj recept za prženog šarana je nešto zaista posebno. Pripremićete ga lako i brzo, a poseban ukus ribi će dati svinjska mast.
Речник Народних Израза за Људске Особине и Карактере
Реч/Појам - Позната је чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим текстом на страници када гледа њен распоред. Поента коришћења чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим.
Речник израза за људске особине и карактере
Пратите наш портал
Временска прогноза
Курсна листа
Анкета