SLATKO OD ARONIJE: Jednostavno se pravi i vrlo je zdravo!
Foto: Youtube/Printscreen
Koliko je aronija zdrava, svi znamo. Najčešće se konzumira sveža, kao sok ili liker, a danas vam predstavljamo jednostavan recept da od ovog voća napravite odlično slatko.
Osim što ćete se zasladiti, ovo slatko od aronije će doprineti i da u organizam unesete puno vitamina. Važno je da birate zrelu i što sočniju aroniju kako bi slatko u potpunosti uspelo. Aronija je po prirodi opora, ali uz ovaj recept dobićete slatko kome nećete moći da odolite.
Potrebni sastojci
- 3 kg zrelog i zdravog ploda aronije
- 600 ml vode
- 3 kesice vanilin šećera
- 3 kg sitnog šećera
- 2 lista rozetle ili limun
Priprema slatkog od aronije
Uzmite dovoljno veliku šerpu u kojoj ćete najpre ušpinovati šećer sa vodom, a potom dodati opranu aroniju.
Kuvajte na jakoj vatri uz povremeno mešanje.
Kada slatko dostigne tačku ključanja i kada počnu da se pojavljuju mehurići, kuvajte još desetak minuta uz mešanje, a potom šerpu skinite sa šporeta. Ukoliko se u toku kuvanja stvara pena na površini, povremeno je sklanjajte kašikom.
Kada završite sa kuvanjem, nakvasite krpu i njome prekrijte šerpu. Nakon što se slatko ohladi, umešajte vanilin šećer. Uzmite oprane i sterilisane tegle, stavite u svaku po kolut limuna i onda ih napunite slatkim. Tegle dobro zavrnite i čuvajte na tamnom i hladnom mestu. Kada teglu načnete, možda će biti potrebno da je ostatak vremena čuvate u frižideru.
Agroinfo.rs
Komentari
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
Maline uglavnom sazrevaju krajem juna, ali morate znati da sezona malina prilično kratko traje. Najvažnije je da nabavite maline koje su čvrste i krupne, ali nemojte birati one koje su preterano zrele.
Većina kečapa koje možete kupiti u prodavnicama su puna fruktoze, kukuruznog sirupa i genetski modifikovanih paradajza. Stvarno se isplati NApraviti domaći kečap od paradajza a recept je jednostavan.
Krem čorba od karfiola je prava stvar za okrepljenje organizma i predah od mesa. Pravi se lako i brzo i obožavaće je cela porodica.
Piletina u sosu sa pečurkama je nešto što ne može da dosadi, a ovaj recept je posebno jednostavan, pa će uspeti i onima koji nisu preterano vešti u kuhinji.
Ribu treba često jesti, ne samo kada je post. Ovaj recept za prženog šarana je nešto zaista posebno. Pripremićete ga lako i brzo, a poseban ukus ribi će dati svinjska mast.
Речник Народних Израза за Људске Особине и Карактере
Реч/Појам - Позната је чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим текстом на страници када гледа њен распоред. Поента коришћења чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим.
Речник израза за људске особине и карактере
Пратите наш портал
Временска прогноза
Курсна листа
Анкета