Tiramisu s borovnicama: Osvežavajući voćni dezert
Foto: Pixabay.com
Bobičasto voće u sezoni možemo iskoristiti pravljenjem jednog od omiljenih kolača tiramisua.
Ovaj talijanski klasik obogatite borovnicama i uživajte.
SASTOJCI ZA TIRAMISU S BOROVNICAMA:
- 30 dag piškota
- 25 dag borovnica
- 30 dag mascarponea
- 2 dcl slatke pavlake
- 5 dag šećera u prahu
- 5 dag kristal šećera
- 2 dcl crne kafe
- 1 dcl ruma
Priprema
1. Borovnice operite, posipajte kristal šećerom, nežno i kratko zgnječite vilicom te ih ostavite da tako odstoje 30-tak minuta kako bi pustile malo soka i omekšale.
2. Zatim pripremite čašice ili činijice u kojima ćete servirati tiramisu. U dubokom tanjuru pomešajte kafu i rum. Istucite slatku pavlaku u čvrsti šlag. U zasebnu posudu za miksanje stavite mascarpone i šećer u prahu pa miksajte minut-dva dok dobro ne povežete sastojke. Lagano ručno umešajte šlag u mascarpone.
3. Sada započnite sa slaganjem slojeva. Naravno, slobodno ovaj deo prilagodite posudicama u kojima ćete servirati tiramisu. One ne moraju nužno biti visoke i slobodno se možete zadržati na jednom sloju svake namirnice. Ako pak imate standardne čašice od otprilike 2-3 dcl, prvo na dno stavite jednu ili dve raskomadane piškote koje ste pre toga kratko umočili u mešavinu kafe i ruma. Zatim stavite malo borovnica i preko toga sloj krema. Nakon toga opet stavite jednu piškotu, kremu i završite s borovnicama.
Izvor:zadovoljna.dnevnik.hr
Komentari
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
Izvoz borovnica i brusnica iz Srbije porastao je 32 puta od 2015. do 2022. godine i sa vrednošću izvoza od 27 miliona evra Srbija se nalazi na 16. mestu u svetu po izvozu ovog bobičastog voća. Više od 27 miliona evra za izvoz.
Borovnice su toliko blagotvorne, da zaslužuju mesto u ishrani čak i kada su van sezone. Da biste uživali u njima tokom svih 12 meseci u godini, možete da zamrznete sveže ili da kupite već smrznute bez dodanih sastojaka
Bliži nam se Vaskrs, najradosniji hrišćanski praznik, a sa njim dolaze i nove ideje za bojenje jaja. Ukoliko želite da ih farbate samo prirodnim putem, na pravom ste mestu!
U Beogradu je juče, 6. oktobra, otovren prvi internacionalni skup uzgajivača bobičastog voća „Berry Business Forum“.
Svima omiljeni medenjaci pravljeni su u 12. veku u manastirima , a pripremali su se od brašna, jaja i meda i karanfilića, anisa i bibera - začina koji su se tada koristili u narodnoj medicini.
Simbol jeseni je miris pečenih paprika, a kako nam je došla sezona pripreme zimnica vreme je da naučimo u čemu su najveće razlike između najpoznatijih jesenjih specijaliteta
Речник Народних Израза за Људске Особине и Карактере
Реч/Појам - Позната је чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим текстом на страници када гледа њен распоред. Поента коришћења чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим.
Речник израза за људске особине и карактере
Пратите наш портал
Временска прогноза
Курсна листа
Анкета