UKUSAN I JEFTIN KOLAČ: Mafini sa kokosom su gotovi već za 15 minuta!

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Ukoliko nemate vremena za komplikovane kolače, predstavljamo vam jedan brz recept za poslasticu koja će vas oduševiti!

Mafini sa kokosom se jednostavno i brzo prave, ne zahtevaju skupe sastojke i veoma su ukusni! Ovaj recept je idealan ako želite da se zasladite ili ako vam možda dolaze iznenadni gosti.

Potrebni sastojci

Za mafine sa kokosom će vam biti potrebno:

- 120 g šećera

- kesica vanilin šećera

-120 g maslaca

- dva jajeta

- 1 dl mleka

- 1/2 dl ulja

- 100 g kokosa

- kesica praška za pecivo

- 150 g brašna

- 1 kesica šlaga + mleko po uputstvu

Priprema:

Umutite maslac sa šećerom i vanilin-šećerom, dodajte jaja i mutite dok masa ne postane kompaktna, pa sipajte mleko i ulje. Mešajte varjačom da sve postane ujednačeno i na kraju dodajte brašno s praškom za pecivo i kokos. Sipajte u podmazane kalupe za mafine i pecite oko 15 minuta na 200 stepeni.

Po želji ukrasite umućenim šlagom, čokoladom ili rafaelo kuglicama. Ako volite intenzivniji ukus, u smesu možete dodati ekstrakt kokosa.

Prijatno!

Agroinfo.rs/lepaisrecna.mondo.rs

 

UKUSAN I JEFTIN KOLAČ: Mafini sa kokosom su gotovi već za 15 minuta!

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Maline uglavnom sazrevaju krajem juna, ali morate znati da sezona malina prilično kratko traje. Najvažnije je da nabavite maline koje su čvrste i krupne, ali nemojte birati one koje su preterano zrele.

Većina kečapa koje možete kupiti u prodavnicama su puna fruktoze, kukuruznog sirupa i genetski modifikovanih paradajza. Stvarno se isplati NApraviti domaći kečap od paradajza a recept je jednostavan.

Verovatno vam se desilo da slučajno ostavite povrće poput krompira u kesi u nekoj posudi u špajzu. Posle izvesnog vremena, jedino sto možete videti jeste da je on zarastao u klice.

Ovi kolačići ili popularne šapice će vas vratiti u detinjstvo. Prave se lako, a ukus je neverovatan.

Konzervirano kondenzovano mleko je nešto gušće nego obično i vrlo je pogodno za pravljenje poslastica, posebno onih koje se ne peku.

Često smo skloni da kuvamo ili pravimo poslastice po nekom sopstvenom osećaju preskačući korake. Upravo neki od tih koraka mogu biti ključni da vam desert u potpunosti uspe.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета