ZDRAVA I PREUKUSNA: Posna pita sa prazilukom će vas osvojiti!

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Pita sa prazilukom idealna je za posne dane, lako se pravi i fenomenalnog je ukusa!

Posna pita sa prazilukom se jednostavno priprema i od sada će uvek biti deo vaše trpeze, piše Glas javnosti.

Potrebno vam je pola kilograma praziluka, 150 grama prinča ili kus kusa, 100 ml ulja i isto toliko mineralne vode, kore za pitu, so, biber, suvi začin ili drugi začini po ukusu, šargarepa.

U šerpici skuvajte pirinač u vodi i malo ga posolite. Ako koistite kus kus, on se još brže sprema. Očistite praziluk prepolovite pa onda isecite na što tanje šnite. Propržite ga na oko 75 ml ulja. Nakon par minuta dodajte jednu narendanu šargarepu i sveto sjedinite i propržite. Kada sve to omekša, dodajte kuvani pirinač ili kus kus i sve začine.

Ostatak ulja od 25 ml koristite za prskanje kora. To ulje pomešajte sa malo mineralne vode, pa filujte tako što ćete jednu koru najpre poprskati mešavinom ulja i vode pa preko toga razbacajte nadev od praziluka. Preko stavite drugu koru i ponovite postupak, a onda i sa trećom isto tako. Kore uvijte u rolat i poređajte u pleh. Preko je premažite sa još malo ulja. Koristite papir za pečenje.

Prijatno!

ZDRAVA I PREUKUSNA: Posna pita sa prazilukom će vas osvojiti!

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Krem čorba od karfiola je prava stvar za okrepljenje organizma i predah od mesa. Pravi se lako i brzo i obožavaće je cela porodica.

Ručak ne mora uvek da bude komplikovan za pripremanje i skup. Ovaj je pravi primer zato.

Piletina u sosu sa pečurkama je nešto što ne može da dosadi, a ovaj recept je posebno jednostavan, pa će uspeti i onima koji nisu preterano vešti u kuhinji.

Ribu treba često jesti, ne samo kada je post. Ovaj recept za prženog šarana je nešto zaista posebno. Pripremićete ga lako i brzo, a poseban ukus ribi će dati svinjska mast.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета