Puškin kokoške i njihove karakteristike

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Pushkinskaya pasmina je nastao u gradu Puškinu, Lenjingradu regiji na Istraživačkom institutu za genetiku i uzgoj domaćih životinja. Pitanje je otprilike 1995. godine, iako formalno usvojen tek u 2007. godini.

Tipične boje pilića - prugaste, šarene, petli beli sa tamnim mrljama na telu. Perje gusto lisnato belo. Lagana koža bez akni. Pilići imaju smiren karakter. U strahu, ptice ne beže od opasnosti i pokušavaju da se sakriju, grleći zemlju. Sledeće značajne nedostatke koji dovode do izlučivanja: nepravilan oblik kućišta; grbava leđa; veverica rep; prisustvo čistog crnog perja; lisnato siva, žuta. Karakteristike produktivnosti Rasa pripada pravcu mesa i jaja. Mala piletina - samo 1,8-2 kg, petli 2,5-3 kg. Meso ove pasmine je visokog ukusa.
Zbog gustog perja sa puno dlaka, pilići tolerišu mraz. Vitamini povećavaju produktivnost pilić

Perje ovih pilića je gusto, dobro pokriva kožu. Telo ptice ima trapezoidni oblik i značajnu širinu. Leđa su čak i sa primetnim sužavanjem prema repu. Krila su malo spuštena, duga. Četiri prsta sa belim kandžama širom. Noge su duge, tako da pilići lako mogu hodati u visokoj travi. Izdužena glava je mala. Dužina kljuna je prosečna, jako je savijena, ima boju slonovače.
Za godinu dana se oko 220 jaja dobije od piletine pod normalnim uslovima stanovanja. Neki slojevi mogu napraviti 300 jaja godišnje, ali to se vrlo rijetko dešava. Boja jaja je od bele do blago žućkaste, blago kremaste. Masa jaja je mala, u okviru 58-60 grama, ali visoka proizvodnja jaja.

 

Agroinfo.rs/hor.guruanimal.ru

Puškin kokoške i njihove karakteristike

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Osim što popravlja oštećene pramenove kose, takođe jača kosu

Pogledajte šta treba da uvrstite u svoju ishranu kako biste što pre pocrneli

Žitište ima svoj jedinstveni festival - Pile fest. Manifestacija koja je posvećena živinarstvu i proizvodima od živine, održana je 16. put a njen zaštitni znak jeste priprema a potom i degustacija najveće kajgane na ovim prostorima.

Jaja subogata proteinima. Svako jaje sadrži 6,28 g proteina, vitamine A, B2, B12, B5, D i E.

Srbija je danas izvezla prve količine svežih jaja u Albaniju, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Liker od jaja takođe može biti veoma koristan i pomoći u prevenciji i lečenju mnogih zdravstvenih tegoba, naročito zato što se pravi od žumanaca

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета