Foto:Pixabay.com

Foto:Pixabay.com

Kombinaciju meda i cimeta možete koristiti za mršavljenje, za jačanje imuniteta, za bolje varenje, za zdrave zglobove, za kardiovaskularna oboljenja, za nesanicu, za iscrpljenost

Za pripremu ove mešavine med i cimet koristite u sledećoj razmeri: na 1 kašiku meda dodajte 1 kašičicu cimeta u prahu. Dobro promešajte, kako bi se dobila gusta i kompaktna smesa. Med i cimet možete slobodno konzumirati svakog dana.

Kombinacijom ova dva lekovita sastojka obezbeđuju nam sledeće zdravstvene prednosti:

Jačanje imuniteta – mešavina meda i cimeta funkcioniše kao prirodni antibiotik, štiti organizam od hladnoće tokom zimskih dana, i sprečava pojavu bolesti i prehlada koje uzrokuju virusi i bakterije.

Energija – blagotvorna svojstva meda i cimeta revitalizuju organizam, i otklanjaju umor i iscrpljenost. U ovom slučaju, mešavinu uzimajte ujutru na prazan želudac. 

Libido – cimet se smatra jednim od najboljih prirodnih afrodizijaka, kako za žene, tako i za muškarce.

Mršavljenje – aktiviraju metabolizam i smanjuju potrebu za unosom šećera u organizam.

Bolovi u grlu – antibiotska i antiupalna dejstva meda i cimeta blagotvorno deluju na upaljeno grlo. Razmutite ih u toploj vodi, pijte u gutlajima i ispirajte grlo

Nesanica – osobama koje pate od nesanice ili lošeg sna, preporučuje se kašika ove mešavine, razmućena u toploj vodi, svako veče pre spavanja.

Podmlađivanje – antioksidansna dejstva meda i cimeta umanjuju oštećenja na tkivima i ćelijama koja nastaju starenjem, čime se sprečava nastanak mnogih hroničnih oboljenja.

Izvor:zdravisimo.com

MED I CIMET SAVRŠENA KOMBINACIJA

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Bilo u obliku peciva, kao preliv na musli ili kao dodatna aroma kafi, cimet je jedan od naših najpopularnijih začina.

Zahvaljujući mastima i nezasićenim masnim kiselinama ona je mnogo korisna za mozak, kožu i kosu

Pušten u rad prvi gradski medomat u Sremskoj Mitrovici, prilikom prezentacije rezultata projekta Zasnivanje ekonološki prihvatljive proizvodnje meda u blizini SRP Zasavica

Saznajte kako se malih dosadnjakovića možete rešiti uz pomoć prirodnih sredstava

Početak proleća praćen smenom obilnih kiša i visokih temperatura, smanjiće knjaževačkim pčelarima prvi prinos bagremovog meda u dolini Timoka. Ipak mnogi koji svoje košnice sele, pokušaće da to nadoknade u Gabrovnici, selu u podnožju Stare planine, gde bagrem poslednji cveta i gde košnice godinama dovoze pčelari iz drugih gradova.

Borovnice su toliko blagotvorne, da zaslužuju mesto u ishrani čak i kada su van sezone. Da biste uživali u njima tokom svih 12 meseci u godini, možete da zamrznete sveže ili da kupite već smrznute bez dodanih sastojaka

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета