Foto:Pixabay.com

Foto:Pixabay.com

Evo jednog recepta kao letnja poslastica koja će vas odmah razveseliti i osvežiti

Sastojci:
1 šolja putera
2 šolje šećera
 3 jajeta
 3 šolje brašna
 pola kašičice sode bikarbone
pola kašičice soli
1 kašika vanilinog šećera
dve kašike kisele pavlake
 nekoliko breskvi

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 Celzijusa.
Pripremite posudu u kojoj ćete peći kolač, stavite pek papir ili pospite malo brašnom.
U posudi srednje veličine pomešajte brašno, sodu bikarbonu i so.
U drugoj posudi puter i šećer mutite nekoliko minuta dok ne dobijete glatku smesu.
Zatim dodajte jedno po jedno jaje, vanilin šećer i pavlaku, pa sve umešajte da dobijete glatku smesu.
Brašno iz prethodne posude lagano umešajte u celu smesu.
Smesu naspite u pripremljenu posudu.
Breskve oljuštite i isecite na kriške, pa ih poređajte po vrhu kolača. Možete ih iseckati na sitno i ubaciti u samu smesu.
Kolač pecite u rerni malo više od pola sata.
Probodite čačkalicom kako biste bili sigurni da je gotovo.
Desert možete posuti šećerom u prahu po želji.

Izvor:informer.rs

Osvežavajući letnji kolač

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Tortu nije teško napraviti, ima samo nekoliko dodatnih koraka, ali krajnji rezultat je uživanje u svakom zalogaju.

Orašasti plodovi ne sadrže gluten i zato su dobra zamena za glutenska brašna kod osoba koje pate od celijakije.

Krem čorba od karfiola je prava stvar za okrepljenje organizma i predah od mesa. Pravi se lako i brzo i obožavaće je cela porodica.

Piletina u sosu sa pečurkama je nešto što ne može da dosadi, a ovaj recept je posebno jednostavan, pa će uspeti i onima koji nisu preterano vešti u kuhinji.

U zavisnosti od sortimenta i lokaliteta, proizvodni zasadi bresaka i nektarina se nalaze u različitim fazama razvoja ploda: od faze opadanje plodova posle cvetanja do faze drugo opadanje plodova (BBCH 71-73), prenosi portal Prognozno-izveštajne službe (PIS).

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета