Agroinfo savet: Ne bacajte stari hleb, već napravite ukusan kolač po starom britanskom receptu
Foto: Unsplash
Mnogima od nas se dešava da u kući imamo stari hleb koji ne znamo kako da iskoristimo. Evo jednog starog recepta koji dolazi iz Velike Britanije, a koji nam omogućava da od bajatog hleba napravimo ukusan kolač.
Sledeći put kada u kući budete imali stari hleb, nemojte ga bacati, već od njega napravite ukusan kolač. U Britaniji ovaj recept koriste jako dugo i ovu poslasticu nazivaju 'pudingom od starog hleba'. Ova poslastica se može jesti hladna, ali se izvorno servira i mnogo je ukusnija kada se jede topla.
Potrebni sastojci
- 1 vekna starog hleba
- 300 ml mleka
- 300g suvog mešanog voća
- 1 dunja ili jabuka (sa ljuskom)
- 1 kašika braon šećera
- 40g praška za pecivo
- 2 jajeta
- nekoliko kapi isceđenog limuna
- 1 kašičica cimeta
- 100g otopljenog putera
- šećer u prahu za serviranje
- sladoled ili krem za serviranje
Način pripreme:
- Zagrejati rernu na 170 stepeni. Podmazati pleh, po mogućstvu bi bilo najbolje da bude četvrtastog oblika.
- Prvo treba iseći stari hleb, sa sve koricom. Sitne komadiće hleba potom umočiti u mleko i držati oko 10 minuta dok se ne stvori kremasta smesa.
- U tu smesu dodati narendanu dunju ili jabuku, potom ostale sastojke i polovinu otopljenog putera i onda dobro izmešati.
- Smesu zatim sipati u pleh i površinu zaliti ostatkom otopljenog putera.
- Peći na sredini rerne između sat i 15 minuta do sat i po.
- Kada poslastica bude pečena, posuti je šećerom u prahu i servirati toplu sa sladoledom ili kremom.
Agroinfo.rs/danas.rs
Komentari
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
Sočna poslastica za celu porodicu.
Tortu nije teško napraviti, ima samo nekoliko dodatnih koraka, ali krajnji rezultat je uživanje u svakom zalogaju.
Orašasti plodovi ne sadrže gluten i zato su dobra zamena za glutenska brašna kod osoba koje pate od celijakije.
Biskvit sa jagodama je idealan ako želite da se zasladite i da napravite kolač "na brzaka". Uspeva svakom i uvek ćete mu se rado vraćati.
Carska pita je uvek odlično rešenje ukoliko želite lep i ukusan doručak, večeru ili predjelo za ručak.
Evo predloga za prelep posni čokoladni kolač koji je za 20 minuta na vašem stolu.
Речник Народних Израза за Људске Особине и Карактере
Реч/Појам - Позната је чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим текстом на страници када гледа њен распоред. Поента коришћења чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим.
Речник израза за људске особине и карактере
Пратите наш портал
Временска прогноза
Курсна листа
Анкета