Džem od DINJE za savršen užitak!
Foto: Pixabay.com
Imamo puno voća u kući a ne možemo sve da pojedemo, idealno je napraviti džem...ako volite ukus dinje
Sastojci: 2 dinje
200gr šećera
sok od 1 limun i 1 vanilin šećer
Dinje iseći na pola, očistiti od semenki, (koje možete sačuvati i praviti čaj od istih), oguliti koru i seći na kockice. Staviti kockice dinje u šerpu, dodati šećer, limun i vanilicu. Kuvati oko 45-50 minuta u zavisnosti koju gustinu džema želite. Neprestano mešati i kašikom skidati penu. Vruć džem sipati u sterilne vruće tegle, vratiti ih u rernu sat vremena na 90 stepeni, zatim rernu isključiti i ostaviti tegle da prenoće. Sutradan ih zatvoriti. Prijatno!
Izvor:stil.kurir.rs
Komentari
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
Možete ga mazati na palačinke, bakin kolač ili hleb, a kombinacija borovnica i čokolade daje ovom džemu jedinstven ukus.
Krem čorba od karfiola je prava stvar za okrepljenje organizma i predah od mesa. Pravi se lako i brzo i obožavaće je cela porodica.
Piletina u sosu sa pečurkama je nešto što ne može da dosadi, a ovaj recept je posebno jednostavan, pa će uspeti i onima koji nisu preterano vešti u kuhinji.
Ribu treba često jesti, ne samo kada je post. Ovaj recept za prženog šarana je nešto zaista posebno. Pripremićete ga lako i brzo, a poseban ukus ribi će dati svinjska mast.
Biskvit sa jagodama je idealan ako želite da se zasladite i da napravite kolač "na brzaka". Uspeva svakom i uvek ćete mu se rado vraćati.
Carska pita je uvek odlično rešenje ukoliko želite lep i ukusan doručak, večeru ili predjelo za ručak.
Речник Народних Израза за Људске Особине и Карактере
Реч/Појам - Позната је чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим текстом на страници када гледа њен распоред. Поента коришћења чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим.
Речник израза за људске особине и карактере
Пратите наш портал
Временска прогноза
Курсна листа
Анкета