Ukusne sarmice od vinovog lista sa mlevenim mesom

Foto:Print screen youtube.com

Foto:Print screen youtube.com

Dobre i ukusne domaće sarmice od vinovog lista sa mesom, uvek dobrodošlo prolećno jelo za prave gurmane.

POTREBNI SASTOJCI
listovi loze - konzervisani
pirinač - 1 šolja
mleveno meso - 600 g
luk - 1 glavica
ulje
biber
so
paradajz pire - 3 - 4 kašike

Zapržite luk iseckan na sitno, dodajte mleveno meso sa pirinčem i dobro promešajte.

Začinite začinima i dolijte šolju vode. Nakon što se voda apsorbuje sklonite smesu sa vatre.

Zapržite u šerpi sa malo ulja paradajz pire zajedno sa malo soli.

Uvijajte po kašiku nadeva u svaki list loze i oblikujte čvrste rolnice.

Poređajte sarmice od loze čvrsto jednu do druge u šerpu. Dolijte dve šolje vode i pritisnite okrenutim tanjirom - to se radi da se ne bi odvile tokom kuvanja.

Kuvanje sarmica oduzima oko 20-25 minuta.

Bez obzira na posnu ili mrsnu varijantu, obavezno sarmice zapeći.

Može te ih zapeći i sa sosom od mirođije.

Dobićete izvrstan odličan hrskav ukus spoljnih delova sarmice.

Uz kiselo mleko ili domaći sok od paradjza, prijatno!!!

Izvor:bonapeti.rs

Ukusne sarmice od vinovog lista sa mlevenim mesom

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ako imate dobro zemljište, malo prostora i niste lenji, uzgajanje grožđa nije težak poduhvat!

Krem čorba od karfiola je prava stvar za okrepljenje organizma i predah od mesa. Pravi se lako i brzo i obožavaće je cela porodica.

Piletina u sosu sa pečurkama je nešto što ne može da dosadi, a ovaj recept je posebno jednostavan, pa će uspeti i onima koji nisu preterano vešti u kuhinji.

Ribu treba često jesti, ne samo kada je post. Ovaj recept za prženog šarana je nešto zaista posebno. Pripremićete ga lako i brzo, a poseban ukus ribi će dati svinjska mast.

Biskvit sa jagodama je idealan ako želite da se zasladite i da napravite kolač "na brzaka". Uspeva svakom i uvek ćete mu se rado vraćati.

Carska pita je uvek odlično rešenje ukoliko želite lep i ukusan doručak, večeru ili predjelo za ručak.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета