Ukusne sarmice od vinovog lista sa mlevenim mesom
Foto:Print screen youtube.com
Dobre i ukusne domaće sarmice od vinovog lista sa mesom, uvek dobrodošlo prolećno jelo za prave gurmane.
POTREBNI SASTOJCI
listovi loze - konzervisani
pirinač - 1 šolja
mleveno meso - 600 g
luk - 1 glavica
ulje
biber
so
paradajz pire - 3 - 4 kašike
Zapržite luk iseckan na sitno, dodajte mleveno meso sa pirinčem i dobro promešajte.
Začinite začinima i dolijte šolju vode. Nakon što se voda apsorbuje sklonite smesu sa vatre.
Zapržite u šerpi sa malo ulja paradajz pire zajedno sa malo soli.
Uvijajte po kašiku nadeva u svaki list loze i oblikujte čvrste rolnice.
Poređajte sarmice od loze čvrsto jednu do druge u šerpu. Dolijte dve šolje vode i pritisnite okrenutim tanjirom - to se radi da se ne bi odvile tokom kuvanja.
Kuvanje sarmica oduzima oko 20-25 minuta.
Bez obzira na posnu ili mrsnu varijantu, obavezno sarmice zapeći.
Može te ih zapeći i sa sosom od mirođije.
Dobićete izvrstan odličan hrskav ukus spoljnih delova sarmice.
Uz kiselo mleko ili domaći sok od paradjza, prijatno!!!
Izvor:bonapeti.rs
Komentari
Ostavi komentar
Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.
Повезане вести
Ako imate dobro zemljište, malo prostora i niste lenji, uzgajanje grožđa nije težak poduhvat!
Krem čorba od karfiola je prava stvar za okrepljenje organizma i predah od mesa. Pravi se lako i brzo i obožavaće je cela porodica.
Piletina u sosu sa pečurkama je nešto što ne može da dosadi, a ovaj recept je posebno jednostavan, pa će uspeti i onima koji nisu preterano vešti u kuhinji.
Ribu treba često jesti, ne samo kada je post. Ovaj recept za prženog šarana je nešto zaista posebno. Pripremićete ga lako i brzo, a poseban ukus ribi će dati svinjska mast.
Biskvit sa jagodama je idealan ako želite da se zasladite i da napravite kolač "na brzaka". Uspeva svakom i uvek ćete mu se rado vraćati.
Carska pita je uvek odlično rešenje ukoliko želite lep i ukusan doručak, večeru ili predjelo za ručak.
Речник Народних Израза за Људске Особине и Карактере
Реч/Појам - Позната је чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим текстом на страници када гледа њен распоред. Поента коришћења чињеница да ће читалац бити спутан правим читљивим.
Речник израза за људске особине и карактере
Пратите наш портал
Временска прогноза
Курсна листа
Анкета